Sailing in Greece, Ionian Sea 19.09.-26.09. 2020

400.00

 

 

8 na zalihama

Kategorije:,

JONSKA OSTRVA

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke, u Jonskom moru. Tu se nalazi nekoliko većih ostrva: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos i Kitera. Ova jonska ostrva su naširoko poznata po svojim peščanim plažama, kristalno čistom vodom, živopisnim, cvetnim pejzažima i tradicionalnim, staromodnim selima.

Fiskardo, Kefalonia

Film „Mandolina kapetana Korelija“ je snimljen na ostrvu Kefalonija u jednom od njegovih najstarijih sela. Posetioci se ovde obično osećaju kao da su u drugom svetu dok šetaju uskim uličicama starih gradova i razgledaju očaravajuće venecijanske spomenike. Postoji legenda da jonski vetar ima moć da učini ljude entuzijastičnijim i življim, što je možda razlog zašto su meštani toliko vedri. Litice sa zelenim vrhovima se naginju nad morem i formiraju prirodno zaklonjene peščane plaže.

DCIM105GOPRO

Itinerer

Lefkada (marina Lefkas) – Sivota – Porto Kacikas – Vasiliki – Kefalonia – Fiskardo – Myrhos – Ag. Jefimia – Sami – Itaka – Pera pighadi – Vathi – Atokos – Kastos – Kalamos – Meganisi – Scorpions – Lefkas.

Prvi dan

Lefkada, mesto Lefkas, ukrcavanje na jedrilicu i do 17 časova najkasnije isplovljavanje ka prvoj tački našeg krstarenja Sivota. Vezivanje na pristan ispred neke od taverni i noćenje na jedrilici.

Drugi dan

Jutarnji polazak u otkrivanje lepota Lefkade. Prva na našem putu će biti prelepa plaža na Lefkadi, Porto Kacikas, poznata po svojoj lepoti zbog koje su mnogi putnici zavoleli Lefkadu. Nakon swimm stopa na plaži Porto Kacikas plovimo na ostrvo Kefalonija u prelepi gradić Fiskardo, (grčki Sent Trope) gde noćimo.

Treći dan

Započinjemo plovidbu oko Kefalonije Dan provodimo na prelepim plažama ovog ostrva a najinteresantnija je Myrhos beach na zapadnoj strani Kefalonije. Posle dana ispunjenog jedrenjem i uživanja na plažama pristajemo u Agia Jefimija na istočnoj strani ostrva. Moguća je treking tura od Myrthos beach do AG Jefimija gde će brod biti vezan. Noći se u Agia Jefimija.

Četvrti dan

Nakon noćenja u AG. Jefimia plovimo ka mestu Sami. Ovo je mesto poznato po tome što je u njegovoj okolini snimljeno najviše kadrova filma “Mandolina kapetana Korelija”. Posle kraćeg boravka u Samu- ju plovimo ka Ithaci i noćimo na malom ostrvcetu u blizini plaže Pera Pighadi.
Nakon noći provedene u divljini polazimo za Vathi najveći grad Ithake. Usput se kupamo na nekim od poznatih plaža Ithake. U Vathiju provodimo petu noć.

Peti dan

Jutarnje isplovljavanje ka Atokosu malom ostrvcetu u sred arhopelaga sa prelepim tirkiznim pđažama. Nakon kupanja na Atokosu plovimo ka ostrvima Kastos i Kalamos gde noćimo u marini ili u divljini zavisno od vremenskih uslova.

Šesti dan

Isplovljavamo ka Lefkadi i kupamo se na Meganisiju ostrvu ispod Onazisovog ostrva Scorpios.
U kasnim popodnevnim satima uplovljavamo u Marinu Lefkas gde provodimo poslednju noć u a brodu.

Pakovanje prtljaga i Check out u 9h

 

Dodatne informacije

Kratak opis ture

Tura Jonska ostrva

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke, u Jonskom moru. Tu se nalazi nekoliko većih ostrva: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos i Kitera. Ova jonska ostrva su naširoko poznata po svojim peščanim plažama, kristalno čistom vodom, živopisnim, cvetnim pejzažima i tradicionalnim, staromodnim selima.

Ocene za Destinaciju

Još uvek nema ocena

Jedino ulogovani korisnici koji su kupili mogu ostavljati utiske.